21 november 2012

God spenatpaj - värd att testa

 
 
 
Ikväll blev det spenatpaj till middag som Elias beställt.
En enkel men mycket god middag med en fräsch sallad till.
 
Pajdeg
100 g smör
2 dl mjöl
1 tsk salt
2-3 mask vatten
 
Gör först pajdegen, låt vila 5-10 minuter i kylen.
 
Blanda under tiden äggsmeten 
Vispa 2 ägg, 2dl matlagningsgrädde, salt och peppar.
 
Stek 2 chalottenlökar och 1-2 vitlöksklyftor. Precis innan gräddning lägg även i färsk
babyspenat en kort stund så att bladen blir mjuka. 
 
 Kavla ut degen i en pajform. In med formen i ugnen ca 10 minuter i 225 grader.
 
Lägg i spenatblandningen i det förgräddade pajskalet.
. Häll äggblandningen över.
Strö sedan över 1-2 dl riven prästost eller västerbottenost.
In i ugnen 10 minuter under folie, sedan 10-15 minuter utan folie tills pajen har fått en
fin gyllene färg.
 
 
God natt, vi ses imorgon.
 
K r a m
Annette
 
 
 

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...