22 april 2016

Recept på god limekaka




Välkommen soliga fredag - veckans bästa dag!
Och så härligt när solen skiner från en blå himmel också.

Igår kväll hade vi vår traditionella tjejträff, alltid lika kul och mysigt att träffas.
Det var min tur att ha träffen denna gång, och alltid en utmaning att hitta på något att bjuda på. 
Det blev vietnamesiska vårrullar med marinerad kyckling och olika tillbehör. Kul att testa något nytt och extra kul när gästerna uppskattar maten så. 

Om du vill testa finns recepten till vårrullarna här och marinaden här 

Jag hade även bakat en limekaka som serverades till kaffet. Receptet till kakan får du här nedan.

Kladdig limekaka
Kakan räcker till cirka 8-10 personer (en rundform cirka 24 cm)

Ingredienser
3 lime 
4 dl strösocker

200 gram smält smör

3 ägg
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
Servera med lättvispad grädde, (jag hade lite vaniljsocker i)


Gör så här

Ställ ugnen på 175 grader, rör ihop eller vispa lätt ägg och socker. Tvätta limen och riv det gröna skalet i smeten (få helst inte med något vitt – det smakar ganska beskt) 

Pressa ner saften ur limen och rör runt med en slev. Rör ihop mjöl, vaniljsocker och vänd ner i smeten. Rör tills allt har blandat sig. Vänd sist ner det smälta, avsvalnade smöret.

Smörj & bröa formen och häll sedan i smeten. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter


Låt kakan stå till sig i kylskåp ett par timmar innan servering. 

Jag serverade kakan på assietter och pudrade lite florsocker på och en klick vaniljgrädde bredvid. Fräscht och gott.

Önskar er en härlig fredag!

Kram

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...